6. června 2011

Mikrovlnný závod 2011 - OK1KPA

Tentokrát v komorní sestavě OK1CDJ, OK1VDJ, OK1ZHS. Rozhodli jsme se, že pojedeme jen 10GHz a 24GHz. Vypadalo to na bouřkové počasí a tak bylo o zábavu postaráno. Nějak chyběli lidi už při stavbě a málem nám stožár spadl. Nakonec to odnesl jen jeden kabel. Poprvé jsme použily Funcube Dongle SDR na MF 10GHz a byla to prostě paráda. V průběhu závodu byl opravdu pěkný rain scatter a dala se  dělat pěkná spojení i s 1W. Dvakrát během závodu jsme byly bez proudu. Takže jsme o pár spojení přišly. V neděli to už vypadalo, že už není koho dělat. Hlavně aktvita stanic ze západu mi přišla malá. Zajímavé bylo dělat spojení do DL na FM.  Signál od rain scatteru není rozbitý jako při SSB. Takže na stanice, které nejezdí CW občas zkuste někde kolem 10368.200 FM. Celkem 55 spojení a přes 10 000 bodů. Díky rain scatteru na 10GHz jsme trochu zanedbali 24GHz, takže jen 3 spojení.

Honza, OK1ZHS u rádia

OM3KII na 10GHz přes RS na FM.
Funcube Dongle na MF z 10GHz při RS
Mapa spojení 10GHz
Naslyšenou v polním dnu..

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahojte.

Dakujem za nahravku mojho hlasu na FM cez scatter. Bohuzial, ziadne FM spojenie sa nepodarilo. Dost nervov ma stali operatorske "zrucnosti" niektorych protistanic, hlavne z DL, I, dokonca SP. A ked uz nevedia CW, tak veru FM je ovela lepsia ako SSB. Na SSB som spravil tusim 8 spojeni cez scatter a je to na nervy lustit to a s neistotou pisat do dennika, ci to nakoniec neskrtnu.

Ondrej OM4DW

Jan OK1ZHS řekl(a)...

Ahoj Ondreji, nezbyva nez s Tebou souhlasit. Smerem na zapad to byla fakt bida. I aktivita byla dost nizka... S Ondrou jsme spachali cca 3 spojeni na FM.