29. září 2009

Global QSL


Potřeboval jsem nějak rychle řešit QSL za spojení z Malty. Protože to je jen něco málo přes 200 spojení, začal jsem hledat nějaké řešení, aby to moc nestálo a bylo s tím s co nejméně práce. Dříve jsem na toto množství používal normální fotografie z digitálního Fotolabu. Ale je s tím spousta práce. Na internetu jsem objevil službu GlobalQsl.com. Ti nabízejí tisk po 100ks a dokonce na lístek vytiskou i s údaje o spojení a lístky rozešlou přes QSL službu. Cena za 100 lístků je 12,5USD, což není až tolik. 1000 lístků pak vychází na 99USD. Jde se také možnost, si objednat 10 QSL s vlastním návrhem na ukázku za 5USD. Jak tato služba vlastně funguje ?? Po registraci si stáhnete grafický editor na tvorbu QSL. Ovládání je poměrně jednoduché a práce jde rychle od ruky. Na internetu je k němu i přehledný návod. V editoru vytvoříte obě strany QSL a pak ho nahrajete jedním tlačítkem do systému.



Ve čtyřech krocích vytvoříte celý QSL. V editoru jsou i různé obrázky a loga klubů, které můžete použít. Po odeslání návrhu na server se pak  systému se objeví náhled návrhu a můžete pokračovat.


Pak už stačí jen nahrát deník ve formátu ADIF a objednat si příslušný počet QSL a zaplatit přes PayPal.



Pak už jen necháte lístky vytisknout a rozeslat. Zatím nevím jak dlouho celá procedůra výroby a distribuce trvá. O tom bude další článek...

1 komentář:

Tomas řekl(a)...

No a jak to nakonec dopadlo s tim odeslanim domu? A nebo listky prece jen pujdou do sveta pres 4X buro?

73, Tomas ok4bx